آمار بازدیدکنندگان: 912319    کاربران آنلاین: 2


omn  معرفی کتاب

ln

رویکردها و طرح‌های آمریکایی درباره ایران


نویسنده:‌ علی عبداله‌خانی

ناشر: ابرار معاصر تهران‏

تعداد صفحات: 220

سال انتشار: 1385

شابک: 8-041-526-964

قیمت: 19000 ریال

مهم‌ترين بخش از پرونده دولت امريكا در روابط با كشور و ملت ايران، مداخله‌هاي غيرمسئولانه و خصمانه دولت‌هاي مختلف حاكم بر كاخ سفيد است. برخي از مداخلات خصمانه و فريبكارانه در طول نيم قرن گذشته همچون كودتاي 28 مرداد كه منجر به بازگشت نظام استبدادي شد، سرنوشت تاريخي ايران را تغيير داد و پس از آن بيش از دو دهه به صورت غيرمسئولانه، از استبداد شاهنشاهي حمايت گرديد. حمايت از رژيم شاه در اوج انقلاب اسلامي، حمايت از كودتاهاي مختلف از جمله كودتاي نوژه، در چند سال اول پيروزي انقلاب اسلامي توسط امراي ارتش و سياسيون وابسته به ديكتاتوري، از ديگر مداخلات امريكايي‌ها در امور داخلي ايران است. مجموعه‌اي از مداخلات غيرمسئولانه ديگر امريكا را در جنگ هشت ساله از جمله حمايت همه‌جانبه از صدام، زدن سكوهاي نفتي ايران، هواپيماي مسافربري ايران (1367) و … را ملاحظه مي‌كنيم. نوع اقدامات و طرح‌هاي امريكايي‌ها با پيچيدگي‌ بيشتر پس از جنگ هشت ساله ادامه يافت.
بررسي رويكردها و طرح‌هاي مختلف امريكايي درباره جمهوري اسلامي موضوع كتاب رويكردها و طرح‌هاي امريكايي درباره ايران تأليف آقاي علي عبدالله‌خاني مي‌باشد كه توسط مؤسسه فرهنگي مطالعات و تحقيقات بين‌المللي ابرار معاصر ايران در سال 1385 منتشر شده است. امتياز برجسته كتاب، اين است كه بدون تأثير از محيط داخلي جمهوري اسلامي، از منظر بازيگران مؤثر و صاحبنظران امريكايي و به صورت مستند، رويكردها و طرح‌ها امريكايي در مورد ايران را مورد بررسي قرار داده است.

سؤال اصلي كتاب و تحقيق:
الگوهاي امريكا در مواجهه با ايران كدام است؟

سؤالات فرعي كتاب و تحقيق:
1- رويكردهاي امريكا در خصوص ايران چگونه است؟
2- طرح‌هاي مطرح و مؤثر در امريكا پيرامون ايران كدام است و اين طرح‌ها از چه محتوايي برخوردارند؟
3- روش‌هاي نهادينه‌شده و به كار گرفته شده از سوي امريكايي‌ها در مواجهه با جمهوري اسلامي كدام است؟
4- مراكز فعال امريكايي در خصوص ايران در زمينه تصميم‌گيري و پشتيباني از سياست خارجي در حوزه اجرا كدامند؟

مؤلف موارد زير را به عنوان اهداف اين تحقيق برشمرده است:
1- آشنايي با بازيگران مؤثر، تصميم‌ساز و تصميم‌گير در صحنه سياسي امريكا. (گرايش‌ها و نگرش‌ها در خصوص جمهوري اسلامي ايران)
2- آشنايي با رويكردها، روش‌ها، ابزارها و مراكز امريكايي فعال در خصوص ايران.
3- كمك به شناخت و تفكيك ميان روش‌ها و ابزارها و رسيدن به اين واقعيت كه راهبردها و روش‌ها متفاوت نياز است.
ساختار كتاب شامل پنج فصل اصلي است:
1- فصل اول: گرايش‌ها و نگرش‌ها در امنيت ملي امريكا
2- فصل دوم: رويكرد جنگ نرم
3- فصل سوم: رويكرد تعامل‌گرايي
4- فصل چهارم: رويكرد تقابل‌گرايي
5- فصل پنجم: تبارشناسي نوعي محافظه‌كاران

از آنجا كه كتاب اثري تأليفي است تلاش مؤلف درخور تحسين است زيرا كمتر اثر تأليفي درخصوص رويكردها و طرح‌هاي امريكايي درباره ايران در داخل كشور به رشته تحرير درآمده و بسياري از آثار از انگليسي به فارسي ترجمه شده‌اند. علاوه بر آن در اين كتاب سعي شده است تا به شيوه‌اي علمي و تحقيقي و بي‌طرفانه موضوع كتاب بررسي شود.
مزيت ديگر اثر حاضر آن است كه به قدر وسيع كوشيده تا برخي از نظريات مرتبط با رويكردهاي امريكا را با دقتي مضاعف به بوته نقد گذارده و عدم انطباق آنها را با جمهوري اسلامي اثبات يا نفي كند.

Skip Navigation Links